I dag hade jag tänkt fixa till lite färsk pasta till lunch,och jag tyckte jag lyckades rätt bra.
Carbonara a´la Hebbe med färsk Fettuccine. Lagom hungriga då räcker det till 4 pers.
200 gr Bacon tärnad. 6 st stora champinjoner skivade. 3 dl Creme Fraice, 1 dl Chilisås, 2 msk Svampfond. 300 gr färsk pasta (fettuccine).
Fräs Bacon och svamp i en stekpanna,krydda med svartpeppar..Slå över Chilisås,,Creme fraicen och Svampfonden,låt pannan småputtra ett tag,krydda med 1 msk Basilika,,och red av med lite Maizena.
Koka samtidigt upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull,när vattnet kokar lägg i den färska pastan och låt koka i 3 till 4 minuter,(läs på förp). Blanda ihop pastan och såsen,Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar