måndag 22 mars 2010

Hebbe gör gourmetmat i sitt kök.

Ja så har man åter igen lyckats framställa en maträtt som lyfter en till högre höjder.Ja Ja receptet är inte mitt eget men vadå,,det blev ju bra i alla fall.Jag fick receptet av min brorsdotter Ingela i går.Och jag lovar det smakade jättegott. Här kommer Receptet.

Ingelas Pasta med Lax. 3-4 pers.

4 st Laxfilé bitar,gärna skinnfria.

1 medelstor Purjolök

2 burkar smaksatt Creme Fraice,(senap,lök,vin)

Pasta,gärna färsk..

Krydda med salt och peppar stek laxfiléerna,som ska vara skurna i mindre bitar,skiva purjon i tunna skivor lägg löken i pannan tillsammans med laxen och bryn på den lite lätt,slå sen creme fraicen över laxen och löken,tillsätt gärna en skvätt vitt vin, låt puttra en stund.Vänd ner den kokta pastan i såsen. Lägg upp på tallrik.Lätt som en plätt.Ett gott vin gör inte rätten sämre.Prova,smaklig måltid.


Inga kommentarer: