söndag 29 juni 2008

Köttbullar med Messmör

Messmör denna norrländska delikatess,inte bara ett pålägg,,passar alldeles utmärkt som smakhöjare i olika anrättningar.Nu är ju jag som sagt,,inget att ställa framför spisen,,men när det är framdukat,,då kommer mina talanger till sin rätt.

Här följer ett recept som hustrun har gjort vid några tillfällen,,skitgott tycker jag,,sådär säger hon...

Köttbullar med Gammaldags Messmör

1/2kgKöttfärs   1 dl Ströbröd   1 dl Matlagnings grädde   2 st Ägg   3 msk Gammaldags Messmör   1 st Gul Lök   1 krm Kryddpeppar   1 msk Sirap   Salt och Svartpeppar efter behov

Vispa ihop äggen och grädden och slå över ströbrödet,låt svälla några minuter.Finhacka löken,,tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.

Forma små runda bollar,stek i smör tills dom är gyllenbruna,,servera med Pasta eller Potatismos

så till slut Laga,,Smaka,,Kommentera

 

Inga kommentarer: