Eftersom jag var inne på Cypern nyss,så får det bli Grekiska köttbullar.
På Cypern kallas dom KEFTEDES och de keftedes jag har ätit hemma hos våra Cypriotiska vänner har oftast varit fritterade,men sägs det, kan även stekas i rikligt med olja.
Ingredienser
750 gr Fläskfärs eller Lammfärs,,,1 kopp Råriven Potatis,,,
1/2 kopp Ströbröd,,,1/2 kopp Finhackad Persilja,,,1/2 kopp Finhackad Lök,,,
1 Ägg,,,Salt och Peppar efter smak.
Blanda alla ingredienserna och knåda ihop,,låt stå och vila en stund(30min).
Forma till små runda bullar,stek eller frittera i het olja tills de har fått fin brun färg.
Servera med grönsallad och valfritt tillbehör,Ris, kokt Potatis eller Mos
Fler recept finns på www.ayianapa.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar