Eftersom det är jag som fixar maten en tid framöver,(pga,hustruns lårbensbrott) och är bevisligen ingen hejare vid spisen.,,,vad gör man då??
Jo man tar fram hustruns receptpärm,och letar efter nåt som man känner igen.
Hittade nedanstående recept,,och fan vet om jag ätit godare fiskrätt någonsin,,,tvivlar,,
Undrar om jag kan få till det som hon,,det som behövs finns ju hemma,,Ja så får det bli.
Rödspätta à la Birgitta.
För 4 pers/ Ca 600 gr Rödspätta
3 dl Grädde
Salt
Svartpeppar
1 burk Champinjoncreme
Svart kaviar (stenbitsrom)
Smöra en eldfast form,lägg ett lager spättafilèer. Bred ut ett lager champinjoncreme,salta och lite svartpeppar. Lägg ett nytt varv med spätta,och champinjoncreme. Slå över vispgrädde så det täcker,salta och peppra igen. det går att göra det lite extra festligt genom att strö över ett gäng räkor straxt innan den är klar i ugnen Vitt vin passar utmärkt som dryck. Smaklig måltid önskas ifrån Skutskär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar